آرزوهايتان را به كساني متوجه كنيد كه دلهايتان آنها را دوست دارد.
- عبرتها چه بسيار است، ليكن پند گرفتن كمتر است.
-هر تنفس انسان گاميست كه بسوي مرگ بر ميدارد.
-مردم دشمن چيزهايي هستند كه نميدانند.
-بهترين زهدها، پنهان داشتن آن است.
- دانش نگهبان توست، در حاليكه تو ثروت را بايد محافظت كني.
- دانشمندان، به علت كثرت نادانان غريبند. 
- بي ارزشترين مردم، كم دانشترين آنهاست.
- فقر و تنگدستي، مرد باهوش را گنگ و لال ميكند.
- قرض كردن زبوني و خواري است. 
- براي دنيا به گونه اي زندگي كن كه گويي تا ابد زنده اي و براي آخرت به گونه اي زندگي كن كه گويي لحظه مرگت نزديك است
- فرزندان خود را بااخلاق خود تربيت نكنيد، زيرا كه آنان براي زماني غيراز زمان شما خلق شدهاند.
- هيچ فقيري گرسنه نمانده مگر درسايه آنكه ثروتمندي از حق او بهرهمند گشته است.
- چون تو به جانب مرگ ميروي و مرگ جانب تو ميآيد، زود به يكديگر خواهيد رسيد.
- هر كه خود را پيشواى مردم خواهد ، بايد كه پيش از ادب كردن ديگران به
ادب كردن خود پردازد و بايد كه ادب كردن ديگران به كردار باشد ، نه به گفتار . كسى كه آموزگار و ادب كننده خويش است ، سزاوارتر به تعظيم است ، از آنكه آموزگار و ادب كننده مردم است . 
- شكيبايى به قدر مصيبت نازل مىشود ، هر كس كه به هنگام مصيبت بر زانو زند ، پاداشش از ميان مىرود .
- مردم در دنيا دو گونه كار كنند : يكى در دنيا ، براى دنيا كار مىكند و دنيا چنانش به خود مشغول داشته كه به آخرتش نمىپردازد و مىترسد كه بازماندگانش گرفتار فقر شوند و حال آنكه ، خود از دنيا در امان است . چنين كسى عمر خود را براى سود ديگران تباه مىكند و آن ديگر در دنيا براى آخرتش كار مىكند ، پس بهره او از دنيا بىهيچ رنجى به دستش مىآيد . چنين كسى نصيب خود از دنيا و آخرت فراهم آورد و مالك دو سراى شود . در نزد خداى هم آبرومند است و هر حاجت ، كه از او خواهد ، برآورد . 
- آبروى تو آبى است بسته . درخواست از ديگران آن را قطره قطره مىريزد ، پس بنگر كه آبرويت را نزد كه مىريزد . 
- سختترين گناه ، گناهى است كه گناهكار حقيرش شمارد . 
- بدترين دوستان تو ، دوستى است كه براى او خود را به رنج و تكلف اندازى . 
- فرزند آدم به چه چيز خود مىنازد ؟ آغازش نطفه بود و پايانش مردار شود . توان آن ندارد كه خود را روزى دهد و نتواند كه مرگش را از خود دفع كند .
- عيد از آن كسى است كه روزهاش پذيرفته شده و نمازش را پاداش دادهاند . هر روزى ، كه در آن روز ، خدا را معصيت نكنى ، تو را روز عيد است . 
- بزرگترين حسرتها ، در روز قيامت ، حسرت كسى است كه در نافرمانى خداوند ، مالى گرد آورد و ديگرى آن را به ارث برد و در راه خداى سبحان انفاقش كند و به بهشت رود و آن مرد نخستين را به سبب آن به دوزخ برند .
- گروهى ، خدا را به شوق بهشت مىپرستند ، اين عبادت بازرگانان است و گروهى خدا را از ترس عذاب او مىپرستند ، اين عبادت بردگان است و گروهى خدا را براى سپاس او مىپرستند ، اين عبادت آزادگان است . 
- در صفت مؤمن چنين فرمود : مؤمن را شادمانى در چهره است و اندوه در دل حوصلهاش از همه بيش است و نفسش از همه خوارتر . برترى جويى را خوش ندارد و از خودنمايى بيزار است . اندوهش بسيار و همتش بلند و خاموشيش دراز و وقتش مشغول است . مؤمن صبور و شكرگزار است ، همواره در انديشه است و در اظهار - نياز امساك كند . نرمخوى و نرمرفتار است . نفسش از صخره سختتر است ، در عين حال ، خود را از بردگان كمتر مىگيرد . 
- اجر و مزد مجاهد شهيد در راه خدا ، بالاتر از اجر و مزد كسى نيست كه بر گناهش توانايى هست ، ولى پاكدامنى مىورزد . نزديك است كه مردم پاكدامن در زمره ملايكه در آيند . 












